Feng Shui a párkapcsolatban

Feng Shui a párkapcsolatban

„A férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út!” – tartja a mondás! Magamból kiindulva tudom, hogy ha ez igaz lenne, nem élnék húsz éve egyazon férfiember mellett, ugyanis nem vagyok egy házi tündér, de pláne a családban inkább vagyok a konyha ördöge, mint angyala.  🙂

Feng Shui a párkapcsolatban

Mindazonáltal van egy remek eszközöm, aminek segítségével – persze több minden más mellett – hatékonyan használhatok a kiegyensúlyozott párkapcsolat elérése érdekében.

A szerelem fészke természetesen a hálószoba. Az, hogy egy feng shui hálószoba hogyan nézzen ki, mit kell figyelembe venni a kialakításánál, már olvashattál ezen az oldalon.

 

fengshui a párkapcsolatban
feng shui a párkapcsolatban

 

A meglévő párkapcsolatod minőségét, a szenvedély fokozását, az unalom elűzését, a Szerelem, házasság életterület átalakításával, átrendezésével, néhány hatásfokozó eszköz használatával tudod befolyásolni.

Ezeket a kellékeket kizárólag a párkapcsolatod erősítésére, a helyzet javítására vedd igénybe.

Ha nincs társad, de szeretnél, ne alkalmazd egyik aktivátort sem, hacsak a jelenlegi  helyzetedet, azaz a  párnélküliséget nem akarod erősíteni, állandósítani.

Manapság egyáltalán nem ritka jelenség, hogy egy kapcsolat ellaposodik. A munkahelyi stressz, félelem az állásod elvesztésétől, a napi 10-12 órás robot, a létfenntartásért folytatott küzdelem annyi erőt vesz el tőled, hogy a partneredre nem csak időd, de energiád sem marad. Rutinná válnak a mozdulatok, a beszélgetések a csekkek befizetésére, a gyerekek aktuális iskolai menetrendjére, vagy éppen a „mit vacsizunk ma?” maroknyi témakörre szorítkozik. Tudom, hogy sokan élnek így.

Ha azok közé a „szerencsések” közé tartozol, akik ezt nem élik meg tragédiaként, vagy „csak” normálisnak tartják ezt az életstílust, semmi dolgod, folytathatod így tovább, ne tégy semmit.

Ha azonban te is azon a ponton vagy, hogy azt latolgatod, hogy szakítasz a pároddal, vagy megcsalod, de az tuti, hogy nem bírsz ki így további 20, 30, 40 évet, itt az ideje, hogy még mielőtt végzetes lépésre szánnád el magad, bevess egy két feng shui praktikát a boldogabb párkapcsolat elérése érdekében.

Ugye mondanom sem kell, első két lépés: lomtalanítás, tértisztítás.  😉

A szerelem házasság életterületre elhelyezett vörös, rózsaszín, vagy éppen fehér rózsacsokor azon túl, hogy a vágy, az érzékiség és az erotika egyik legrégebbi jelképe, arra is emlékeztet, hogy a párodat hibáival együtt fogadd el, hiszen te magad sem vagy tökéletes. Tudod: „nincsen rózsa tövis nélkül…”

Soha ne tartsd meg az elszáradt, konzervált virágot. Az élő bokréta érzékelteti az élő érzelmeket.

fengshui a párkapcsolatban

A pillangó pár igen hatásos eszköz akkor, ha fényévekre távolodtatok el egymástól érzelmileg, lelkileg. A hernyó metamorfózison megy át, míg pillangóvá válik. Ezt idézd fel magadban gyakran. A pároddal eltöltött évek alatt a változás elkerülhetetlen. Lényeg, hogy az egyéniségedet megőrizve, ésszerű kompromisszumokat kötve csiszolódjatok egymáshoz.

Emlékezz! Ha valaki pillangóvá akar válni, le kell mondania a hernyóságról.

fengshui a szerelemben
feng shui a párkapcsolatban

Ha fogalmad sincs arról, hogy a te otthonodban hol lehet a Szerelem házasság életterülete, ne keseredj el, gondoltam rád is. A nemi vágy, és a szenvedély fokozásának érdekében párologtass a hálószobában ylang-ylang illatot, sőt féltékenység ellen is kiválóan hat.

fengshui a párkapcsolatban
feng shui a szerelemben

Ne feledkezz meg, egyéb praktikákról sem, aminek ugyan nincs köze a feng shuihoz, de hatásos módszer lehet: egy-egy kedves szó, simogatás, kényeztető masszázs, nevetés. Nem régiben olvastam valahol, hogy a közös gardrób is igen hatékony eszköz a különböző energiák „összeszoktatásához”.

Te milyen praktikákat használsz a párkapcsolatod élénkítésére?

 

You May Also Like

About the Author: Skultéty Andrea

78 Comments

 1. Kedves Andrea!
  Nekem már öt éve nincs párkapcsolatom,már-már fel is adtam,hogy valaha lesz egy normális,de most azt érzem,tényleg készen állok a befogadására.A gua számom a 6-os.A hálószobám,délnyugati részén,van a szekrénysorom,melyben próbálok rendet tartani,viszont mögötte zsákok vannak,ruhákkal,most téliekkel,de rendezetten.Mit tehetnék,még annak érdekében,hogy beköszöntsön végre a szerelem?

 2. Kedves Moona!

  Sajnos ez a kialakítás egyáltalán nem kedvez ennek a területnek. Jelzik azt a problémát, amiről írtál. Ezt orvosolni úgy lehet, ha a Föld elem színvilágát viszed erre a területre (barna, rózsaszín, narancs, citrom), illetve a kapcsolat fellendítésére használsz szimbólumokat.
  A jó hírem az, hogy kifejezetten a párkapcsolat és a szerelem terület átalakításához ad segítséget a Feng Shuis Szerelemszerviz – Online kurzus, és olyan szerencsés vagy, hogy december 15-én féláron tudsz jelentkezni a képzésre. Részleteket itt találsz: http://www.fengshuiwebshop.hu/whitefriday

  Várlak szeretettel!

  Szép napot!

  Andi

 3. Kedves Andrea!
  A fal világos drapp színű, a tv állvány fekete váz sötétbarna bútorlap, kanapé fekete bőr- sötétszürke szövet.
  Moona

 4. Kedves Moona!

  Nem írtál arról, hogy a kanapé, a TV állvány, a falak milyen színűek.
  Ha az életterületnek megfelelő, akkor ez még nem ok, az ellaposodott kapcsolatnak.
  Írnál erről többet!

  Szép napot!

  Andi

 5. Kedves Andrea!
  Nálunk a nappali van a 2 zóna területen. Eléggé ellaposodott a házasságunk… A falak üresek, szekrény nincs, egy u alakú kanapé egy tv állvány és egy számítógép minden berendezésünk ezen a területen. Mivel tudnám felerősíteni a teret hogy jobb legyen a kapcsolat?
  Válaszod köszönöm
  Moona

 6. Kedves Andrea nagyon tetszik a leírásod a szerelem ėletterületėvel kapcsolatban. Az ėn lakásomban pont jobbra a dėl-nyugati rėszen van a szerelem terület, ott van a ruhásszekrėny is. Maradhat? Vagy toljam odėbb a csí miatt?
  Előre is köszönöm a válaszod.
  Orsi

 7. én még csak olvasgatom …tetszik de nagyon le vagyok rozsdásodva minden téren.

 8. Kedves Hajnalka!

  Köszönöm az elismerő szavakat! Örülök, ha hasznosnak találod az információkat a Feng Shui témában!

  Szép napot!

  Andi

 9. Koszonom Andrea!helyes gondolatmenetek,hasznos tudnivalok,elmeletilg betartom!kellemes szep napot,minden jot kivanok!

 10. Kedves Emília!

  Számtalan ötletem van azok számára, akik párkapcsolatra vágynak.
  De ehhez tudnom kell, hogy milyen helyiség/helyiségek alkotják a lakásban a Szerelem, házasság életterületet. Hogyan van jelenleg ez a terület kialakítva, mi a valós célja párkapcsolatnak, milyen minőségű párkapcsolatot szeretne, illetve mi az ön Gua száma.

  Ezen adatok hiányában sajnos nem tudok konkrétumokat mondani.

  Szép napot!

  Andi

 11. Kedves Andrea
  mint a fentiben irtad ezek a javaslatok nem a singlinek valo, mit javasolsz és hová ha valaki párkapcsolatra vágyik.
  Köszönettel
  Emilia

 12. Most nincs idöm résyletesen áttanulmányozni, de holnap foglalkozom vele…

 13. Kedves Gabi!

  A Szerelem, házasság életterület a Föld elemhez tartozik. Ilyen elemű színekkel, növényekkel, ásványokkal érdemes aktiválni a teraszt. Például rózsaszín, narancs, citrom, barna, asztalterítő párnák a bútorokra, a felsorolt színekből érdemes kaspót választani a virágoknak, amik szintén a felsorolt színekben pompázzanak. Lehet rózsakvarcot elhelyezni a teraszon, vaníliát, és ylang-ylang illatot párologtatni. Csak néhány ötlet, ami így hirtelen eszembe jutott…. 🙂

  Szép napot!

  Andi

 14. Kedves Andrea!

  Sajnos nálunk a szerelem házasság életterület 99%-a egy nagy terasz. A házasságunk is egyre jobban megy tönkre. Leánderek vannak nyáron a teraszon, télen üres. Sajnos semmi ötletem nincs, hogy mit tehetnék a kapcsolatunk jobbá tételére, bár már próbálkoztam praktikákkal, de csak ideig-óráig volt jobb a kapcsolatunk. Kedves Andrea, mit tehetnék? Válaszod nagyon köszönöm. Üdv. Gabi

 15. Kedves Gábor!

  Nem, egyáltalán nem meglepő. 🙂 Bár őszintén szólva némi kis fehér ezen a zónán elfér, mint a tisztaság jelképe, de valóban ez már soknak tűnik, főként, hogy jelzi is a problémát.
  Én némi beruházást tennék piros dobozok, és irattartók irányába, illetve elgondolkodnék a falfestésen.

  Andi

 16. Kedves Andrea,

  További tanácsra van szükségem.
  A párkapcsolat (2) zónában fehér polcrendszeren megosztva vannak fehér porcelántányérok és pár boros üveg. De még a hivatalos íratok is itt vannak rendszerezve fehér papír tároló dobozokban, ill legalul, de elzártan itt találhatók az épp nem használt konyhai segéd eszközök is.
  Mindez nem a konyha, ha nem a nappali része, mert a konyhában nem volt hely.

  Jól gondolom, ez így ahogy van, nem a 2es területre való? Vagy van lehetőségem ellensúlyozni ezt a fehérséget, porcelán és írat „rendszert”, valami más módon?

  Abszolult nem állok jól párkapcsolatilag, a fentieket olvasva ez szerinted nem meglepő?

  Hálásan és tisztelettel köszönöm az észrevételed,

  Gábor,

 17. Köszönöm a válaszod.
  Fél éve volt olyan érzésem, hogy jó lenne már egy másik baba, de akkor a férjem még nem akart, mert nem tudjuk melyik városban lesz az új munkahely, és megbeszéltük, hogy még várunk míg megtaláljuk az új otthonunkat. 2 hónapja a férjem mondta, hogy lehet valamikor második gyerek, de akkor meg én nem akartam. Most megint előjött ez a kérdés. Ezt természetesen nekem kell eldönteni. Leírom az érveket, ellenérveket, hogy átlássam.
  Szép hétvégét.
  Évi

 18. Kedves Éva!

  Nagyon nehezet kérdeztél. 🙂 Az én lányaim között nagyon kicsi a korkülönbség, mindössze 18 hónap. Mindkét lányom már anyuka, és ők is ezt a kis korkülönbséget tűzték ki célul a gyerekek születési ideje között. Nálunk ez a családi minta. Van, aki arra esküszik, hogy akkor szül gyereket, amikor van lakás, kocsi, férj, biztos egzisztencia. Van, aki a “sohára” szavaz. Sokfélék vagyunk, sokféle élethelyzettel, sokféle lehetőséggel. Ha rám hallgatsz, akkor önmagadat kérdezed :), hogy Te mit gondolsz erről. A nő akkor vállaljon gyermeket, amikor Ő maga van erre felkészülve, testileg, lelkileg egyaránt.

  Válassz egy nyugodt délutánt, amikor ezt átgondolhatod, felsorakoztatva az érveket, és az ellenérveket, és dönts úgy, ahogy neked, nektek jó! 😀

  Energiában gazdag napot kívánok!

  Andi

 19. Kedves Andi!
  Én alkalmaztam néhány szimbólumot párkapcsolat erősítésként a tanultak szerint. Nekünk a hálószoba egy része a 2-es terület. Tettem ki 2 Őszibarack fa képét, egy virágos és egy gyümölcsös. Van pillangó pár, és galamb pár, van rózsakvarc. Narancs olajat párologtattam, és Ylang-ylangot. Amikor kitettem ezeket, szinte másnaptól mondható, hogy a férjem olyan szerelmes lett belém, hogy egy kicsit meg is ijedtem. Most nem párologtatok, így most egy kicsit enyhült ez a nagy érzelmi hullám. Azt hiszem így egyszerre alkalmazva nagyon erős hatása volt hirtelen a szimbólumoknak és párologtatásnak. Nem gondoltam, hogy így lesz, és nagyon meglepődtem. A férjem nem tudta megmondani mi jött rá, és én meg nem mertem neki megmondani, hogy mitől lehet ez. Egyébként minden rendben van. Talán azért ijedtem meg, mert a férjem akkor mondta, hogy most jöhet a második gyerek, és ez előtt meg megbeszéltük, hogy költözés után lehet. Most bizonytalan vagyok, mert már több mint egy éve keresünk másik lakást vagy házat. Az idő telik, a kislányunk mindjárt 2 és fél éves, és most nem tudom, hogy mikor lehet bevállalni a második babát. Várjak e még a költözésre, ami ki tudja mikor lesz? Már elmúltam 35, nem lehet sokáig húzni. Tudsz nekem valamit írni ezzel kapcsolatban?

 20. Kedves Mária!

  Mindenkinek szíve joga azzal az eszközzel keresni a boldogságát, amivel eredményes! 🙂
  Sok sikert kívánok továbbra is az agykontrollhoz!

  Szép napot!

  Andi

 21. Kedves Andrea! Szerencsémre egyik barátnőm is foglalkozik feng shuival, de szívesen olvasom az Ön sorait is (meg a hozzászólókét).

  Az agykontrollal több eredményt értem már el, ezért annál maradok. Üdvözlettel: Farkasné

 22. Kedves “Egy férfi”!

  Nem pontosan idéz. Katinak ezt írtam:
  “Ha elfogadsz tőlem egy tanácsot, nem festitek külön színekre, sőt nagyon a tudatos Feng Shui alkalmazástól is óvnálak benneteket. Nem egészsége egy házon/lakáson belül csak egy szobát energetizálni, ez ugyanis elkülönüléshez, vitákhoz, nézeteltérésekhez vezet. Vagy minden ott élő foglalkozik tudatosan a térrendezéssel, vagy egyik sem.”

  A Feng Shuit minden földi halandó alkalmazza, életszínvonaltól függetlenül, ahogy a gravitáció is mindannyiunkra hat.

  Szép napot!

  Andi

 23. Kedves szakértő, Andrea,

  Döbbenten olvasom a hozzászólásokat, és döbbenten olvasom amit Katinak írt.
  Idézem:
  “Vagy minden ott élő foglalkozik tudatosan a térrendezéssel, vagy egyik sem”
  Nem célom a konfrontálódás, de az ön állítása azt közli az olvasóval, hogy akinek az életszínvonala “csak” a lakótársazást, vagy valamely szülőkkel történő egy fedél alatt élést tesz lehetővé, az ne alkalmazza a fengsuit a lakberendezése során.
  Ha ez tény, és miért ne lenne igaz az állítása, akkor javaslóm, hogy ezt nagybetűkkel tüntesse fel az oldalán, és hívja fel rá a figyelmet, mert ezen információ megosztása elvárható egy felelősségteljes szakértőtől.

  Gratulálok a sok tanítványhoz, sikeres napokat önnek,

  Egy férfi, mert “minden vélemény számít”

 24. Kedves “A Férfi”!

  A ló szimbólum, mint párkapcsolat vonzó eszköz kizárólag hölgyeknek ajánlott. A férfiaknak üzleti sikert eredményez.
  Továbbra is fenntartom, hogy az Ön esetében a lakás délnyugati zónája utal a jelenlegi állapotra.
  Azt nem írta, hogy a lomtalanítás, takarítás, tértisztítás hármas egysége meg volt e Önnél, három hónapon belül? Ha esetleg nem, akkor mindenképpen azt javaslom, hogy ezen mihamarabb legyen túl, ez sokat segítene Önnek. Ki tudja, talán sikerül a négyszázötvenegy tanítványom közül egyikbe belebotlania… 🙂

  Szép napot!

  Andi

 25. Üdvözlöm Andrea,

  Korábban azt írta, hogy akinek nincsen párkapcsolata, az a hírnév területet erősítse és ne a délnyugati részt. Hogy is van ez?
  Nincsen lovam, amit a hölgyeknek ajánlott a hírnév területre, ezért a kérdés itt van a levegőben, hogy mi ajánlott egy férfinak a hírnév terület erősítésére.
  Délnyugati hely tartalmazz fehér könyvespolc rendszert, könyvekkel, iratokkal, dvd filmekkel. És a bárszekrény egy része is erre részre esik.
  Vörös szín nincs jelen a lakásomban, de ha sikerül feleségül vennem egy Fengshui szakértő hölgyet, akkor…………..

  A férfi,

 26. Kedves “Egy férfi”!

  Bár jobb lett volna az “A férfi”! De így sem rossz! 🙂

  A férfiaknak is a szerelem, házasság zónán kell körülnézniük, hogy mi lehet a bibi. Ez a lakás délnyugati területe.
  Jelenleg ez hogyan van nálad kialakítva? Milyen színek, anyagok, formák, tárgyak vannak itt elhelyezve?
  Végeztél már lomtalanítást és tártisztítást?

  Szép napot!

  Andi

 27. Kedves szakértő és hölgyeim,

  Évek óta élek egyedül, keresve a páromat. A társát kereső férfi a Fengshui szabályai szerint, mely területre, mely színekkel, szimbólumokkal tudja elősegíteni ennek a sikeresebbé tételét.

  Érdeklődve várom válaszát,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az EU-s jogszabályoknak megfelelően az oldal használ "sütiket" (cookie). Kérlek engedélyezd, vagy zárd be az oldalt. További információk

A "sütek" (cookie) teljesen veszélytelen kis fájlok, amit azért helyez el a webhely a gépeden, hogy eredményesebben tudd a böngésződet használni. A sütik használatát le tudod tiltani a böngészőben. ha ezt nem teszed, vagy az "Engedélyezem" gombra kattintasz, azzal megengeded a sütik használatát.

Bezárom