Feng Shui hálószoba 99


Mit gondolsz a feng shui tanai szerint mi a legfontosabb funkciója egy lakásnak?

Elárulom. A legfontosabb, a nyugodt, pihentető alvás, hogy kellő energiával rendelkezz a másnap megpróbáltatásaihoz.

Ehhez az szükséges, hogy a hálószobádat a feng shui elvei alapján rendezd be.

A hálószoba legfontosabb berendezési tárgya az ágy. Rémesen sok kellemetlenséged lehet, ha rosszul választod meg a helyét. Nézzünk egy két elrettentő példát:

Feng Shui hálószoba

Ha az a kép fogad az ajtóban állva, amit a fenti fotón látsz, az a lehető legkedvezőtlenebb pozíciója a fekhelynek. Ez a ravatalozó helyzet. Biztos lehetsz abban, hogy az az életterület „halálra van ítélve” ahol az ágyad így helyezkedik el. Energetikailag azt mutatja, hogy folyamatosan csökken az életerőd, gyengül az immunrendszered, a betegség igen könnyen rád talál.

Azt sem nevezném feng shui hálószobának, ahol az ágy a szoba közepén áll, lóg a nyitott térben. Ez a saját kiszolgáltatottságodat, bizonytalanságodat tükrözi. Ahogy az ágyat is, téged is bárki, bármikor arrébb tolhat, odébb lökhet.

Feng Shui lakás

Igen divatos manapság a hálószoba, és fürdőszoba egy légtérben történő elhelyezése. Na, ez egy igazi feng shui rémálom. Gondold csak végig, a fürdőszoba a megtisztulás helye, ahol a felesleges piszkot lemosod magadról, itt szabadulsz meg attól, ami számodra káros, illetve ártalmas. A hálószoba a pihenés, regenerálódás, töltekezés helye. Gondolj bele, mi sül ki ebből a „házasságból”!

Akkor mégis milyen egy jó, feng shui hálószoba?

Fontos, hogy az ágy támlája a fallal érintkezzen. A másik három oldal legyen jól megközelíthető, lehetőség szerint körbejárható. A bejárati ajtóval átellenben arra a falra kerüljön a fekhely, ahol nincs ablak. Ha így rendezed ezt a helyiséget, stabil, és igen kedvező energiával töltődhetsz fel az alvás ideje alatt.

Feng Shui lakás

Tudom, hogy egy feng shui hálószobát a fenti szempontok figyelembe vételével elrendezni nagyon nehéz, sokszor lehetetlen feladat.

Azon gondolkodom, hogy vajon van-e összefüggés a trendi lakberendezés és a gyakori zaklatott, mentális zavarral, lelki sérülésekkel küzdő emberek között?

Te mit gondolsz erről?

Tudtad, hogy az ősi térrendezés művészete a Feng Shui segít abban, hogy megoldjad az életedben felmerülő nehézségeket és problémákat? Csak egy mozdulatra vagy az első lépésektől! <<<<<Kattints a linkre!


Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

99 Gondolat “Feng Shui hálószoba

 • Skultéty Andrea

  Kedves Edit!

  Jó megfigyelés! Nem lehet elégszer látni a kedvező elrendezést a háló esetén. Nem csak a fengshui miatt. 🙂

  Szép napot!

  Andi

 • Szamosi Károlyné

  Kedves Andrea!
  Úgy látom a tabletemen, hogy mindhárom képen az ágy ugyanolyan helyzetben van, támlák a falnál. Nem tűnik fel a különbség.
  Üdvözlettel
  Szamosiné Edit

 • Skultéty Andrea

  Kedves Melinda!

  A Segítőkész emberek, utazás életterületen a ti estetekben érdemes Föld elemű színeket, anyagokat, formákat választani, a Karrier, emberi kapcsolatok zónán pedig Fém elem szín, anyag és formavilágából érdemes választani.

  Az elrendezéshez így látatlanban nem tudok hozzászólni, rengeteg szabályt veszünk figyelembe a kialakításnál.

  Szép napot!

  Andi

 • Juhasz Melinda

  Szia Andi

  Valoban elfelejtettem. A hàloszoba a “baràtok” életterületre esik. Illetve az egyik fal màr a “karrier” részt érinti.

  Köszi
  Melinda

 • Skultéty Andrea

  Kedves Melinda!

  Egyetlen és legfontosabb adatot nem osztottál meg velem, hogy a hálószoba mely életterületre esek a kiértékelt alaprajz és a feng shui elvei szerint.
  A feng shui szabályok alkalmazása csak úgy lehetséges, ha ismerjük, hogy mely életterületről beszélünk. A hálószoba, mint funkció csak árnyalja a képet.

  Szép napot!

  Andi

 • Juhasz Melinda

  Kedves Andrea

  A hàloszobànk ablaka északra néz. Az àgyat az nyugati falra tervezzük ràlàtàssal az ajtora és az ablakra. Az ablak az àgytol balra van, az ajto a déli falon az àgytol jobbra a tàvolabbi sarokban. A keleti falra szekrényt tervezünk. Sajnos a plafon ferde de nem nyomaszto, mert nem alacsony. Az én gua szàmom a 2 a pàromé a 6. Mit a véleménye a tervezett elrendezésröl illetve mit tanàcsol szinvàlasztàs kapcsàn.
  Vàlaszàt elöre is köszönöm (ha lehet E-Mailben)

  Melinda

 • Skultéty Andrea

  Kedves Zsuzsi!

  Egy szobát nem osztunk fel életterületekre, hacsak nem egy albérleti szobáról beszélünk, és az a célod, hogy mihamarabb elköltözz innen.

  Bocsánat, de ebből a leírásból nem tudom eldönteni, hogy hol a legkedvezőbb helye az ágyadnak. Ha egy kicsit részletesebben leírnád a helyiséget, és valami támpontot is adnál, esetleg irányokat (jobbra, balra) talán tudnék segíteni.

  Szép napot!

  Andi

 • Zsuzsi

  fal……….ablak…….. fal
  fal..szoba kozepe…fal
  ajto………..fal…….. ajto

  Jo napot kivanok,
  Legyen szives, tudna nekem segiteni?
  Ha igy van a szobam, akkor hova tanacsolna tenni az ágyamat? (Olvastam, hogy ajtoval szemben nem jo, ablak ala nem jo. Esetleg ket ajto kozé?)
  Es igy, hogy van ket ajto a szobaban, hogy van az elrendezes, pl. szerelem sarok stb.?
  Elore is koszonom segitseget, tisztelettel Zsuzsi

 • Zsuzsi

  fal ablak fal
  fal fal
  ajto fal ajto

  Jo napot kivanok,
  Legyen szives, tudna nekem segiteni?
  Ha igy van a szobam, akkor hova tanacsolna tenni az ágyamat? (Olvastam, hogy ajtoval szemben nem jo, ablak ala nem jo. Esetleg ket ajto kozé?)
  Es igy, hogy van ket ajto a szobaban, hogy van az elrendezes, pl. szerelem sarok stb.?
  Elore is koszonom segitseget, tisztelettel Zsuzsi

 • Skultéty Andrea

  Kedves Bernadett!

  Igen, a leírás szerint ez a ravatalozó pozíció. A helyzet felszámolása lenne a megnyugtató megoldás. Mint írja ez nem megvalósítható, bár azt nem tudom, hogy az ablakkal szemközti falra miért nem kerülhet az ágy, erről nem írtál?

  A helyzet tompítására lehet magas növényt elhelyezni például az ágy és az ajtó közé, hogy a vágó energiát megtörjük.

  Szép napot!

  Andi

 • Ruzsics Bernadett

  Kedves Andrea,
  A mi hálószobánkban elég kicsi a hely. kb. 10 m2 az egész. Az ablak É tájolású, itt van a radiátor is az ablak alatt. Emellett helyezkedik el egy éjjeliszekrény, mellette az ablakkal párhuzamosan fekszünk az ágyunkon, melynek támlája 1 falon van és 3 oldalról megközelíthető, a párom éjjeli szekrénye van még az ágy mellett a másik oldalon.
  A bejárati ajtó viszont az ággyal szemben van, nem középen, inkább az ablakhoz közeli szegletben, kb. pont azzal szemben ahol én alszom és a lábam felé néz. Mit tudok tenni, hogy megszüntessem ezt a negatív állapotot? Átrendezni nem nagyon tudjuk a szobát, mert az ajtó mellett meghatározott méretben a falon szekrény van (az ággyal szemben).
  Ezt nevezik a ravatalozó pozíciónak?
  Várom szíves tanácsait.
  Üdv.,
  Ruzsics Bernadett

 • Skultéty Andrea

  Kedves Réka!

  Ez egy kicsit összetettebb dolog, mint sem általánosságban ki lehetne átkozni egy színt a hálóból, vagy bárhonnan is. Valóban lehet egy szín kedvezőtlen az egyik ember számára, míg egy másiknak ugyanez a szín kifejezetten ajánlott. Alapvetően nem a színekkel van probléma, hanem azzal, hogy ki, és hol használja.

  Például egy 2-es Gua számú, egyedülálló nő, nyugodtan festheti a hálóját – ha az Föld elemű életterületen van – , barackrozsszínre.
  A barackszín (őszibarack), a hosszú élet és az érett női szexuális erő jelképe.

  Persze, mint minden más, ez is a megfelelő mértékben, a megfelelő helyen, a megfelelő embernek kedvez.

  Hogy a kérdésedre is válaszoljak, bevonzani semmi mást nem tudunk az életünkbe, csak azt, ami mi magunk vagyunk.
  És, hogy szín amit választottál helyes e vagy sem, az annak függvényében dönthető el, ha tudjuk, hogy melyik életterületen alkalmazod, mi a te és a szüleid Gua száma.

  Szép napot!
  Andi

 • Réka

  Kedves Andrea!

  Bár ez nem a berendezéshez kapcsolódik, de régóta foglalkoztat, nem követtem-e el hibát a falszín kiválasztásakor.
  Nemrég pasztell barack-rózsaszínre festettem a hálószobám falát. Egyetemista vagyok, még a szüleimmel élek, így ez nem csak a hálószobám, hanem itt van az íróasztalom is, tehát több tevékenységre is használom, igazából mindent ott csinálok.
  Néhány helyen azt olvastam, hogy a barack színű fal előnytelen a hálószobában, mert párkapcsolati viszályt és erőszakosságot vonzhat be a lakójának. Ez az én esetemben is igaz lehet? Vagy nem kell ettől tartanom, és átfestenem a falat? Ha igaz, olyan kedvezőtlen személyt is bevonzhat, aki még nem járt a szobában, vagy csak a meglévő kapcsolatra lehet negatív hatással? Nekem nagyon tetszik a szín, gyönyörű, amikor besüt a nap. A bútoraim fehérek.

  Előre is köszönöm a választ!
  Réka

 • Skultéty Andrea

  Kedves Krisztina!

  Ezt a kérdést látatlanban igen nehéz megválaszolni, mégis megpróbálom. 🙂
  Ha nincs egyéb bútor a hálóban, vagy szobacserére sincs lehetőség, akkor 90 fokban elfordítva inkább legyen az ablakkal szemközti falon az ágy.

  Javaslom, ha valóban körültekintően szeretnél eljárni a térrendezés során, és nem akarsz baklövéseket elkövetni, jelentkezz a METAMORFÓZIS Online Feng Shui kurzusra itt >>> http://www.fengshuis.hu/gazdagodj/

  Szép napot!

  Andi

 • Krisztina

  Kedves Andrea,
  Szeretném a hálószobámat a legideálisabban berendezni,hogy valóban a pihenést szolgálja. Sajnos elakadtam már az ágy elhelyezésénél. A szoba 2,5*3,5 azaz nem túl nagy. Az ajtó a rövidebb falon baloldalon van, teljesen a fal szélénél , az ablak ahogy belépünk a jobb oldali hosszabb falon középen. Eddig a szemközti falon volt az ágy középen, rátolva a falra, két oldalt éjjeli szekrény. De azt olvastam,h az nem jó mert ravatalozós és a lábunk az ágy felé néz. Sajnos másképp nem igazán fér el,h körbe lehessen járni 3 oldalról. Rátolhatom az egyik oldalát a falra? Vagy volna valami egyéb tanácsa?
  Köszönöm
  Kriszti

 • Skultéty Andrea

  Kedves Dia!

  Kinek választunk most hálószobát? Az ott alvónak mi a Gua száma? Az egyes szobák milyen életterületre esnek a kiértékelt alaprajz szerint?

  Andi

 • Dia

  Kedves Andrea!
  Kerdes hogy melyik haloszoba a kedvezobb az alvasra? 1. Szoba ugy nez ki h az ajton belepek balra esik egy bepitett szekreny majd jobbra haladva van az agy az ablak es a beepitett tukros szekreny kozott. A 2. Szoba ugy nez ki h az ajton belepve szembe talalhato az ablak es az ajtotol balra merolegesen a szoba kozepen van elhelyezve az agytol balra talalhato egy kis beepitett szekreny illetve az ablaktol jobbra is vam egy beepitett szekreny . Valaszat elore is koszonom!

 • Skultéty Andrea

  Kedves Adri!

  Arról nem írtál, hogy más opciók szóba jöhetnek e. Mire gondolok? Szoba csere, költözés, stb.?

  A radiesztéta, aki megállapította a víz érben alvást nem javasolt az ágy elmozdításán kívül valamiféle orvoslást?

  Azt jól látod, hogy egyik megoldás sem szerencsés. Éppen ezért végső esetben a polc leszerelhető, paraván, magas virág, függöny elhelyezhető az ágy és az ajtó közé.

  Andi

 • Apró Adrienn

  Kedves Andrea!

  Tanácsot szeretnék kérni.

  Kiderül, hogy ahol korábban az ágyamban a fejem volt, ott egy vízér fut pont, ezért áthelyeztem az ágyam egy másik helyre.
  Viszont az új helyén egyrészt a fejem fölött polc van, másrészt pontosan szemben van a hálószobám ajtajával.

  3 opcióm van: ott marad az ágyam, az ablak elé (és radiátor mellé közvetlen) kerül vagy visszarakom oda, ahol a vízér fut.

  Tudna esetleg valamilyen tanácsot adni, hogy melyik opciót válasszam, illetve mivel egyik sem az igazi, vannak esetleg módszerek, amivel kivédhetem a negatív vonatkozásokat?

  Válaszát előre is hálásan köszönöm! 🙂

  Adri

 • Skultéty Andrea

  Kedves Mónika!

  Azt majd az aktuális életesemények (család, egészséggel kapcsolatos) alapján Neked kell eldöntened, hogy mennyire jó, vagy sem.
  A zöld használata ok, feltéve ha az esztétikum is megmarad, a kék szín használatával egy-két szabályt érdemes betartani.

  Energiában gazdag napot kívánok!

  Andi

 • Hegedűs Mónika

  Kedves Andrea!

  Köszönöm válaszod…:)
  A virágos tapéta már úton van, nagyon nem jó erre a területre???
  Valójában a többi fal maradhat fehér, mert a festők még ezután jönnek,
  vagy ha a kék és zöld színek jók ide, akkor nagyon szépen megpróbálom összehozni…:)
  Nagyon köszönöm..

  Legyen szép napod Andrea!!!
  Mónika:)

 • szentgyörgyi rozália

  Nekem is a hálóval van gondom,nem szeretek ott aludni,többször átrendeztem már,most jobb de nem az igazi,5×4 es a szoba, ajtó a hosszabbik oldalán közepen,a szembe levő falon jobbra ablak, illetve a bal rövidebb oldalon is ablak, (az ajtóhoz viszonyítva)most a jobb falfelületnel van az ágy, lábbal az ablaknak..a többi berendezes elhelyezese erdekelne, Köszönöm..

 • Gal Kati

  mai napig nem tudom mi a jó ágyelhelyezés … valakik mondják az ajtóval szemben legyen az ágy -tehát a láb kifelé –vagy a bejáratnak háttal legyen az ágy –
  Kérdésem , mi a jó elhejyezés ? hely az van böven

 • Skultéty Andrea

  Kedves Mónika!

  Az általad leírt színek egyike sem kedvez ennek az életterületnek. Ha gondolod, és nem lesz túl csiricsáré így a szoba, akkor érdemes.

  Energiában gazdag napot kívánok!

  Andi

 • Hegedűs Mónika

  Kedves Andrea!

  A hálószobánk K -en van. Az ágyunk mögötti falon szürkés csillogós alapon pink-fehér virágos tapéta lesz, a szemben lévő falon fehér magába mintás tapéta + az ablakos fal egyszínű pinkre lesz festve.
  A bútorok natúr, drapp vagy fehér színűek lesznek
  A kérdésem az, hogy a színek miatt legyen-e valami kék, vagy zöld dekoráció, esetleg a függönnyel vigyek-e bele ezekből a színekből?

  Köszönöm válaszod!
  Baráti üdvözlettel:Mónika

 • Hegedűs Mónika

  Kedves Andrea!

  A hálószobánk a kiértékelt alaprajz szerint K -en van. Az ágyunk mögötti falon szürkés csillogós alapon pink-fehér virágos tapéta lesz, a szemben lévő falon fehér magába mintás tapéta + az ablakos fal egyszínű pinkre lesz festve.
  A bútorok natúr, drapp vagy fehér színűek lesznek
  A kérdésem az, hogy a színek miatt legyen-e valami kék, vagy zöld dekoráció, esetleg a függönnyel vigyek-e bele ezekből a színekből?

  Köszönöm válaszod!
  Baráti üdvözlettel:Mónika

 • Skultéty Andrea

  Kedves Kati!

  Ez megint csak attól függ, hogy pontosan mit ábrázol ez a kép. A TITANIC képe valóban elég rossz ómen, de például a világ legnagyobb vitorlása, amelyik balról jobbra halad a csendes óceánon, jól elhelyezve a megfelelő életterületen, kifejezetten kedvez az ember karrierjének.

  Szép napot!

  Andi

 • Gal Kati

  Kedves Andrea !
  Azt hallottam , hajós, ladikos képek nem jok a lakásban , lehet olyan laktér ahol mégis jo , vagy inkább ki kell dobni?
  Köszönö ha válaszol Kati

 • Skultéty Andrea

  Kedves Egyedné!

  Számtalan oka lehet a rossz alvásnak.

  Leírnád, teljes részletességgel, hogy hogyan van a hálószobád kialakítva (tárgyak, berendezések, életterület, Gua számod, színek, anyagok, formák, ágy fejtámlájának iránya, stb.), hogy segíteni tudjak?

  Szép napot!

  Andi

 • Egyed györgyné

  Szia,kérdésem a következő.A Feng Shui leírás szerint,Jó helyen van az ágyam.Nem tudom magam kipihenni.Nagyon rosszakat álmodom,egész éjjel.Sürün felébredek.Tanácsodat kérném mi lehet az ok.Válaszod előre köszönöm.Egyedné.

 • Skultéty Andrea

  Kedves Zsuzsanna!

  Gyakorlatilag nincs semmiféle mozgási lehetőség ebben a szobában. Ha jól olvasom, itt csak kedvezőtlen ágy elhelyezések lehetségesek. Megoldásként szobacserét javasolnék, ha ez megoldható. Ha nem ,akkor a költözés lehet jó megoldás.

  Szép napot!

  Andi

 • Hinkóné Tarjáni Zsuzsanna

  Kedves Andrea! Hálószobánkról van szó. 3,80×1,95 méret. Ablak Nyugati falon,alatta radiátor és ágyunk támlája. Lábunk az ajtó felé, szinte moccanásnyi tér nélkül.1szekrény az ajtótól balra. Szeretnénk kérni az Ön tanácsát átrendezéshez.Esetleg új ágy vásárlást is vállalnánk. 38 éves házasok vagyunk és valóban úgy van, hogy igazán kipihenten, soha nem ébredünk. Talán délutáni pihenéskor,amikor keresztben fekszem az ágyon. Férjem a nappaliban pihizik,mert188magas és a hálóban keresztben a falhoz ér a lába. Nos Andrea ezt a problémát meg lehet oldani?

 • Mátrai Erika

  Kedves Andi!

  Hálószoba elrendezésben kérném segítségét, most rendezzük be a hálószobát és bizonytalan vagyok:
  1. fal 3,25 m, ahogy benyitok jobb oldali fal, két 90-es ablak, mindkét szélétől 60 cm, ablakok között 25 cm
  2. fal ajtóval szemben 3,7, egy 90-es ablak jobb oldali saroktól 25 cm-re
  3.fal ahova az ajtó rányílik vagyis balra, 3,25
  4.fal ajtó síkjában lévő fal 2,7

  Melyik falra és hogyan tegyem az ágyat?

  Nagyon köszönöm

  Mátrai Erika

 • Skultéty Andrea

  Drága Andrea!

  Mit szerettél volna kérdezni. Amit felsoroltál, megállapítottál, a rendben, de mi a kérdés?

  Szép napot!

  Andi

 • Andrea

  Szia 🙂

  valahol olvastam már,hogy ablak és ajtó közé az az “huzatba” nem jó tenni az ágyat. a szoba még teljesen üres,még csak most lesz berendezve. bézs illetve barnás árnyalatokra gondoltam,mint színek,mint szőnyegek terén,mert az ágyunk fából van,na meg nekem az olyan meleg szín. a számunk egyformán 2-es gua szám. a hálószobáról lenne szó. az ágyat pedig csak úgy tudom tenni,hogy a bal oldalamon 1 kis ablak van a jobb oldalamon pedig az ajtó. ahol az ágy véget ér onnan még 3-4 lépésre és nem szemben ,de ott lesz a bejárat. szóval sréhen van igazából. és a fejem pedig a falnál.

  köszönön szépen 🙂

 • Skultéty Andrea

  Kedves Zsófi!

  Az semmi esetre nem javítana a helyzeten, ha lógnál a levegőben. 🙂 Ne a fejed legyen az ajtó irányába. Az javaslom, hogy valamilyen paravánt, nagyobb növényt tegyél az ágy lábához, eltakarva így a “kilátást” az ajtóra.
  Valódi megoldást az ágy ravatalozó helyzetének megszüntetése jelentené.

  Szép napot!

  Andi

 • Zsófi

  Az ágy fejtámlája fallal érintkezik, de az egyik oldala is. Gondoltam arra, hogy úgy alszom, hogy inkább a fejem nézzen az ajtó felé. Ez javít valamit? Vagy lehet, hogy nem is lenne rám olyan kedvezőtlen az egész egyéni sajátságok miatt, és ki kellene próbálnom egy ideig így?

 • Zsófi

  Kedves Andrea!

  Nekem is hasonló problémám lenne, mint az előző hozzásszólónak: ágy ravatalozó helyzetben. Kollégista vagyok, és nincs lehetőség máshova tenni az ágyat, korlátozottak a lehetőségek a változtatásokra. Van valami lehetőség mégis feloldani ezt a helyzetet? Ha valamilyen nagyobb tárgyat teszek az ágy és az ajtó közé, az valóban segít?

  Köszönöm előre is!

  Zsófi

 • Skultéty Andrea

  Kedves Andrea!

  melyik nagy könyv szerint és mit jelent az, hogy huzatban van. ez így nagyon pontatlan megfogalmazás. Milyen lehetőségeid vannak egyáltalán a változtatásra? Hogyan gondolnád elhelyezni? Milyen életterületre esik ez a szoba? Mi a Gua számod? Hogyan van most kialakítva? Milyen színeket anyagokat, egyéb tárgyakat tartasz itt?
  Jó, meg rossz nem létezik. A problémák és a célok mutatnak utat a változtatásokhoz.

  Szép napot!

  Andi

 • Andrea

  szia 🙂 nekem azzal lenne problémám,hogy a hálószobámban nem valami nagy hely van. de a nagy könyv szerint nem jó ha az ágy huzatban van,mert kiviszi az energiát. szóval gondban vagyok,hogy hova is tegyen az ágyat,mert ha állok és belépek az ajtón ami befelé nyílik 90 fokos szögben rögtön a fal fogja meg . bal kézre az ajtó vonalában vagy 1 fal. majd oldalt. az ajtóval szemben a szemközti fal amin mivel tetőtéri 1 kis átló van.balra menet pedig az ablak. szóval ilyenkor,hogy jó elhelyezni 1 ágyat? és mik azok a színek amik jók 1 ilyen helyiségeb? köszönöm szépen 🙂

 • Skultéty Andrea

  Kedves Gábor!

  Tökéletes meglátások. A polc azért nem szerencsés az ágy felett, mert érezheted úgy, hogy a gondok hamarosan a nyakadba szakadnak.

  Szép napot!

  Andi

 • Gábor

  Szia Andrea,

  Én nem vitatom a természet törvényeit, sem a Fengshuit.

  A lila képet áttettem a déli fal nyugati részére, egy zöld árnyalatú pedig a déli fal keleti részre helyeztem. Mert így értelmeztem az oldaladon található színek grafikonból.

  Az ágyam felet polc van, a déli falon, ami a fejem fölé félig belóg, ez hátrányos? Ha hátrányos, akkor elegendő-e ha alváskor előrébb húzom az ágyat, vagy akkor meg az a probléma, hogy az ágy a faltól 50cm-re eltávolodik.

  Gábor

 • Skultéty Andrea

  Kedves Gábor!

  A Feng Shui természeti törvények alapján működik. Szerinted van olyan földlakó akire a természeti törvények nem hatnak, vagy ne kellene vele foglalkoznia? Persze, hogy nem. Nem ez a kérdés. A kérdés ott van, hogy hogyan kell ezeket a törvényszerűségeket használni a te esetedben.

  Szép napot!

  Andi

 • Gábor

  Na, most totálissan összekavarodtam.
  Oké, a kék alátét szönyeg kidobva.
  A lila helyett??? Vagy az egész szoba legyen vörös a délnyugati fekvése miatt? Akkor viszont a kék hajó hogyan illeszkedik egy délnyugati szobába?

  Mível ház / lakás vásárlásra, teljes lakás bérlésre nem telik, így marad a szoba bérlés és a lakótársak. Ez esetben érdemes-e egyáltalán foglakozni a Fengsui-val?
  Mert már az, az érzésem, hogy nem, de lehet, hogy tévedek.

  Gábor

 • Skultéty Andrea

  Kedves Gábor!

  A kék szőnyeg nem kedvező. Gondolj arra, hogy milyen érzés a vízen járni… nem egy stabil helyzet.
  A lila délkeleti része szintén kedvezőtlen, hiszen a lila szín tűz elemű, ami elégeti a fát.

  Szép napot!

  Andi

 • Gábor

  További ötletek hiányába, készitetem egy 45cm-es saját képet, amin egy vitorláshajó uszik, az egész kép kékben ragyog, fehér keretbe helyezve.
  Valamint, volt egy képem, amin egy halacska uszik bal irányból. (korábban ez a délnyugati területen volt)Ez a kép is kék, ezt is felraktam az északi falra. Valamint a Tv mögötti háteret is kékesitettem, némi kék csuszásgátló szönyeg felhasználásával.
  Az anyagi, délkeleti részre áthelyeztem a pénzügyeimre vonatkozó dolgokat, valamint egy lila hátterű képet is felhelyeztem oda.
  A déli fekvésű ágyam bordó párnákat kapott.
  Egyenlöre ennyi a változás, hogy aztán ér-e valamit, nem tudom, ahogy azt sem, hogy mit fogok kezdeni a megrendelt életerő alaprajzzal.

  üdv,

  Gábor

 • Gábor

  Kedves Andrea,

  Megadok egy linket, ahol megtekinthető a szobám sivár, puritán északi fala. A kép éjjel készült, ezért a színek nem tökéletesek. A mennyezet hófehér fa burkolat, a padozat laminált világos padló, az ajtó a keleti fal északi részén fekete, a kerete fehér.

  http://www.kepfeltoltes.hu/view/130716/1141857566DSC00004_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  Bár lenne még ezer kérdésem, ezzel a bejegyzéssel, egyben megköszönöm a türelmét, a segítségét, a tanácsait.

  Köszönöm,

  Gábor

 • Gábor

  Kedves Andrea,

  Még egy részlet, ha a hajó balról jobbra halad, akkor az nálam pont az ajtó felé fog “úszni”.
  (csak mert olvastam, hogy ebben az esetben az kiviheti a pénzt)

  Hálásan Köszönöm,

  Gábor

 • Gábor

  Kedves Andrea,

  Igyekeztem elolvasni mindent, ami itt az oldaladon felelhető, és látom, hogy ez egy komoly “szakma”. Ezek ismeretében nem is kívánom tőled, hogy látatlanban, tényszerű tanácsokkal láss el.
  A ház, nem az enyém, de a szobát szabadon alakíthatom, ami a ház a délnyugati szobája.
  Írásaidból tudom, hogy fontosak a részletek, a környezet, és még sok minden más.
  Az oldaladon olvasottak alapján, úgy látom, hogy a szoba, amiben élek, számomra ízlésesen, praktikusan és rendezetten van berendezve, de a fengsui-ról olvasottak szerint, rosszul és hátrányosan (itt most nem megyek bele a részletekbe, hogy miért). Az ágyam, az egyedüli, ami megfelelő helyen lehet.

  A szoba északi fala csupasz, világos barack színű, ami 5m széles, és 2,90m a belmagassága. szóval elég nagy felület.
  Felül a fal teljes hosszában fút két szál fehér radiátorcső.
  Én keretbe foglalt képekre gondoltam, bár nem tudom, hogy a keret szín választása miként történik. (lehet a képen márkás autó?, netán aranyrudak?, a hajó vitorlás, vagy luxus hajó legyen?)

  Ha valami, akkor lom, az nincsen nálam, nálam, mindig rend van, és ami felesleges, azt eladom, elajándékozom, kidobom, és elég sürün szelektálok. (ellenben azokkal, akiké a ház, ők, minden vacakhoz ragaszkodnak).

  Köszönöm szépen,

  Gábor