Itt kérdezz!

Nagy örömömre szolgál, hogy elérkezett az az idő, amikor a kérdések mennyisége indokolttá teszi egy fórum oldal elindítását.

Ez az oldal lesz hivatva arra, hogy a Feng Shuival kapcsolatos bármely kérdésedet itt feltehesd. Nem csak azokat,  amik aktuálisan eszedbe jutnak egy-egy bejegyzésemet olvasva, hanem bármit kérdezhetsz a Feng Shuival kapcsolatba.

Az a jó hírem, hogy a kérdések száma nincs limitálva, bármennyit, bármikor kérdezhetsz, válaszolok rá.

Kérdezz bátran! Nincs rossz (buta) kérdés!  … csak a fel nem tett kérdés rossz (buta) kérdés! 🙂 😉

 

1 379 Comments

 1. Kedves Ágnes!

  Sajnos látatlanban nem tudok tippelgetni, hogy mi okozhatja az alvásproblémát. Ehhez precízen kiértékelt alaprajz szükséges, illetve az, hogy lássam a jelenlegi lakásodat, hogy milyen energetikai problémák okozhatják a nyugtalan alvást. Ennek számos oka lehet.

  Javaslom, számodra az Online Feng Shui tanácsadás, ahol jó eséllyel megtalálhatjuk a kialvatlanság okát
  Az Online tanácsadás mikéntjéről itt tudsz információhoz jutni: http://www.fengshuis.hu/tanacsadas/online/

  Várom mielőbbi jelentkezésedet!

  Szép napot!

  Andi

 2. Kedves Katalin!

  Véleményem szerint, csak azért mert valaki nem aktív dolgozó, nem árt, ha rendben vannak a dolgai, és nem szakad bele a hétköznapok kínjaiba, ha egészséges, és még sorolhatnám.
  A Feng Shui tudatos alkalmazását mindenkinek kötelezővé tenném, ha rajtam múlna. 😀
  AZ én legidősebb tanítványom elmúlt pár évvel 80, úgyhogy téged is szeretettel várlak a kurzusaimra.

  A mielőbbi viszontlátás reményében!

  Andi

 3. Kedves Andrea!

  A hálószobám kapcsán fordulok Önhöz. Egy 47 négyzetméteres társasházi lakásban lakom, melyben egy 8 négyzetméteres félszoba a háló. A szoba rossz elrendezésű, mérete lévén ablak a fejem mögött szinte, az ajtó a lábam előtt. Egy ágy van benne és pont. Kaptam már pár tippet korábban, amiket be is tartottam, be is vezettem. Az ajtót eltakartam, a fejem mögé ásványokat vásároltam, van növény is bent stb. De ez sem elég. Eladni egyenlőre nem tudom a lakást, ezért minden további tanácsot, tippet szívesen vennék, ami hozzásegíthetne a nyugodt és kiegyensúlyozott alváshoz. Előre is köszönöm a segítségét. Szép napot!

 4. Kedves Andrea!
  Már régebb óta érdekel a feng shui, több mindent próbálok alkalmazni a lakásban, de nem biztos, hogy jól. Már nem vagyok aktív dolgozó, így új munkahelyre, jobb fizetésre nem számíthatok. Véleményed szerint azért eredményesen tudnám kamatoztatni a tanultakat? A jelentkezési határidőig meghozom döntésem.
  Köszönöm, ha reagálsz a felvetésemre.
  Üdvözlettel
  Katalin

 5. Kedves Tekla!

  Az én Feng Shui értelmezésemben, ez a megállapítás merő kitaláció és kuruzslás. Nincs ilyen, hogy tuti baleset, rövid élet.
  Ez egy jel, amivel foglalkozni kell.
  De! Egy jel, nem jel, így ilyen messzemenő következtetést nem vonunk le belőle.
  A Feng Shui ennél jóval több, és összetettebb, mint hogy ilyen butasággal rémisztgessen valaki anyukákat. Ezt felejtsd el. 🙂
  Ami tény, hogy egy 6-os Gua számúnak kedvezőtlen 9-es életterületen aludni. Ezt oly módon lehet orvosolni, hogy Föld vagy Fém elem színvilágából választunk számára ágyneműt. Semmi esetre nem az az orvoslási metodika, hogy a Tűz elemű területet Fém elemhez tartozó tárgyakkal, színekkel rakjuk tele.
  Az jó elgondolás, hogy a 6-os, vagy 7-es életterületen több időt töltsetek. Ahogy most ki van alakítva, az egyébként sem megfelelő, hiszen sem a tükör, sem az akvárium nem e zónáknak kedvez.
  35 nm-en valóban nem egyszerű kedvezően kialakítani a teret, de nem lehetetlen. Nagyon át kell gondolni, hogy milyen bútorok kerüljenek a lakásba. Ha az ülőgarnitúra az életterületnek megfelelő, nem zsúfolja agyon a lakást, akkor semmi akadálya, hogy a család, egészség területre kerüljön.

  Szép napot!

  Andi

 6. Kedves Andrea!
  Nagy öröm számomra, hogy megtaláltam ezt az oldalt!
  Azon agyalok egy ideje, hogy a 6 éves fiam fém elemű, 6-os guaszámú, és a gyerekszoba a lakás déli sarkán 9-es területen van. Azt olvastam erről, hogy a rövid élet, baleset, stb. , kedvezőtlen számára. Bizonytalan vagyok abban, hogy a tűz színeivel, formáival díszítsük a szobáját, fával kombinálva, hiszen ez táplálja a tüzet( és a bútorai is fenyőből készültek) vagy dominál jon inkább a fém elem a szobájában. Vagy azzal is tudok segíteni, hogy aktivizálom a lakás gyerek/kreativitás területét és adok egy kis sarkot az utazás/6-os területen, ahol több időt tölthet, jelenleg ott tükör, bejárat, növény és egy gondozott akvárium 2 tekivel. Ide asztalt tennék, ahol érkezünk és rajzolunk, társasozunk..
  Család/egészség területre szabad ülőgarniturát tenni, ami egyébként a hálószobánk is, mert 35négyzetméteren élünk?
  Köszönöm tisztelettel:
  Tekla

 7. Kedves Klára!

  Mivel a WC is a fürdőben van, ezért ez a helyiség WC-nek minősül. Amit leírtál, hogy hogyan van berendezve a helyiség, az kedvezetlen, energetikailag problémás kialakítás. Ide Fa elemnek megfelelő színek és anyagok kerülhetnek hivatalosan.
  Illetve ezen túl, ami még hiányzik, az az ajtó feletti bágua tükör.

  Szép napot!

  Andi

 8. Kedves Andi!
  Nagyon szépen köszönöm a választ! Megcsináltam a lehető legprecizebben a tájolást, bárhogy nézem, a gazdagság/pénz épp a fürdőszobába esik, mosdó, mosógép, wc és kád területe…. Hát ilyenkor mit lehet csinálni, most nagyon elkeseredtem!!! A fürdő színe járólap: világos terrakotta, a csempe világos bézs. Dugók bedugva, wc tető lehajtva, mit tehetek még?
  Köszönöm türelmed!
  🙂
  üdv. Klári

 9. Kedves Klára!

  Mindkét módszer hatásos, ha szakszerűen alkalmazzák.
  Valóban az időintervallum az, ami megmondja, hogy melyik módszert ajánlott használni. Ez az idő, kettő év. Ha valaki egy otthonban két évet tölt max. a beköltözéstől a kiköltözésig bezárólag, akkor használhatja a Bágua módszert.

  Amennyiben hosszabb az egy lakásban töltendő idő, akkor az Iránytű a megfelelő eszköz.

  Szép napot!

  Andi

 10. Kedves Andi!
  Azt szeretném kérdezni, hogy melyik módszer a hatásosabb, a Bagua-térkép vagy az iránytű módszer. Egy másik fórumon azt olvastam, hogyha valaki csak rövid ideig fog az adott helyen élni, akkor jó a bagua, viszont ha hosszan tervezi a lakhatást (esetleg örökre), akkor csak az iránytűs betájolás a jó. Mi az Ön véleménye erről? Köszönöm szépen! Minden jót! Klára

 11. Kedves Noémi!

  Ez az elhelyezés sajnos nem egy kedvező pozíció. Ablak és ajtó közé szoktam azoknak javasolni az ülést, akik azt szeretnék, hogy a munkáltatójuk mondjon fel nekik.
  Ez a pozíció egy úgynevezett “huzatban ülés”.

  Ha megfordítod az asztalodat, akkor a helyzet valójában nem változik, hiszen ugyanúgy ablak és ajtó között fogsz ülni, csak súlyosbítod a problémát azzal, hogy kiteszed magad annak, hogy a hátad mögött ülő kolléga “hátba támad”.

  Azt nem írtad, hogy milyen lehetőségeid vannak a változtatásra. Én azt javasolnám, hogy az ablakba tegyél egy nagy növényt, ami a többi kollégát nem zavarja, vagy beszéld meg velük. Ha nincs függöny, akkor érdemes egyet felszereltetni, az is segíthet (nem a szalag függöny, és nem reluxa).
  Azt javaslom még, hogy az íróasztalod ajtó felé eső részére is tegyél egy nagy növényt, nyilván figyelembe véve a hely méretét. Az egyébként szerencse, hogy a hátad mögött stabil fal van, ez valamelyest stabilizálja a helyzetedet.

  Bízom benne, hogy segítettem valamelyest!

  Szép napot!

  Andi

 12. Kedves Babi!

  Amit mindenképpen tehetsz, hogy nem eszel kétségbe! 😀
  A lakáson belül minden helyiség valamilyen életterületet ölel fel Van úgy, hogy egy helyiség több életterületnek is otthont ad. Kinek a háló, kinek a WC, kinek a konyha esek a gazdagság életterületre. Te pont, a kamrát nyerted meg.

  Amire érdemes figyelni, hogy makulátlan rend legyen ezen a helyen mindig. Lejárt szavatosságú, romlott élelmiszerek, működésképtelen háztartási és egyéb gépek ne legyenek itt. Elsősorban fa, rattan, parafa, anyagú, zöld színű tárolókat, polcot használj. Feltéve persze, ha ténylegesen itt van a gazdagság, siker életterület.

  Nagyon jól ráéreztél, ezt valóban egy precízen kiértékelt alaprajz tudja megmondani, hogy jól definiáltad e a gazdagság sarkot az otthonodban. Természetesen van mód az alaprajz kiértékelésére, magam is javasoltam volna. 🙂
  Az alábbi linken tudsz tájékozódni a részletekről. Arra szeretném felhívni a figyelmedet, hogy az alaprajz kiértékelése tanácsadást nem tartalmaz. Ha támogatásra, tanácsadásra is szükséged van, és nem csak a gazdagság sarok kialakítása érdekel, akkor azt javaslom, hogy az Online Tanácsadást válaszd a lehetőségek közül.
  Alaprajz kiértékelés: http://www.fengshuis.hu/alaprajz/
  Online tanácsadás: http://www.fengshuis.hu/tanacsadas/online/

  Várom mielőbbi jelentkezésedet!
  Szép napot!

  Andi

 13. Kedves Andrea,

  Az lenne a kérdésem, hogy a munkahelyemen egy másik irodába tettek át, ahol rajtam kívül még 6 ember dolgozik, nagyon korlátozott a lehetőségem, hogy az asztalomat, hogyan tudom elhelyezni.
  Az egyik mód az, hogy az íróasztal a bejárati ajtó és az ablak között van, a bejárati ajtó folytatásaként. Mögöttem fal van, jobbra van az ablak, balra az ajtó és az egész irodát átlátom, mindenkit látok. Egyszer olvastam, hogy a feng shui szerint nem jó az ágyat az ajtó folytatásában elhelyezni, mert az olyan, mintha az ott alvó fel lenne ravatalozva. Érdeklődnék, hogy az íróasztal esetén is igaz e ez az állítás vagy sem. Ha igaz, akkor mit tehetek, hogy ezt a ravatalozó érzést kiküszöböljem?
  Az íróasztal elhelyezésének másik módja, ha az asztal az ajtóval szemben van, mögöttem egy kolléga ül és a kolléga mögött az ablak van. Ebben az esetben nem látom át az irodát. Ön melyik elrendezési formát választaná? Milyen tárgyakat tehetek az asztalomra, amelyek segítik a helyzetemet?
  Nagyon szépen köszönöm a válaszát!
  Üdvözlettel:
  Noémi

 14. Kedves Andrea! Mit lehet tenni akkor,ha a gazdagság területen épp a spejz van, ám ez az épület DK-i részén egy beugrót is tartalmaz (tehát a házból pont itt hiányzik egy 1,5×1,5 méteres rész (th. mintha egy téglalapból kivágnánk egy kocka alakot ezen a sarkon)? Másik kérdés: van mód arra, hogy pontos méretekkel elküldött alaprajzot (betájolva) kiértékeljen díjazásért? Köszönöm szépen!

 15. Kedves Andi!
  Szobai futóka melyik életterületre való?
  Köszönöm, Ildi

 16. Kedves Ági!

  Gratulálok a babához! Sok egészséget, és boldogságot kívánok a picihez!

  A gyerek területét egyenlőre nem bolygatnám, lévén a várt baba megfogant. itt majd a szülést követően lesz esetleg teendő, ha pillanatnyilag nem megfelelő a tér kialakítása.
  Most, én a család, egészség keleti zónával foglalkoznék behatóan, hogy a terhesség további része, és a szülés is zökkenőmentes legyen.

  Az orchidea nem e terület növénye, az itt léte arra utal, hogy túlzásba viszitek már most a figyelmet és a költekezést a picire, és arra készültök, hogy mindet az új jövevény érdekének rendeltek alá.
  A muskátli elvileg maradhat, semmiféle károkat nem fog okozni. 🙂

  Szép napot!

  Andi

 17. Kedves Andrea! Jelenleg 20 hetes terhes vagyok es szeretnem a gyerek ( fem elemu) eletteruletet erositeni a gyermekem egeszsege es a terhesseg zokkenomentessegenek tamogatasara. a viragokkal kapcsolatban lenne kerdesem: jelenleg feher orchideak vannak azon a teruleten, illetve ket db rozsaszinu muskatli feher fem kaspoban. a muskatli artalmas esetleg?tegyem at esetleg mas eletteruletre? van barmi tanacsa meg a varandossag idejere amire figyeljek pl eletteruletek.. stb. A ferjem vegzett tertisztitast mivel kismamakent nem vegezhetem. valaszat elore is koszonom

 18. Üdvözlöm!
  Érdeklődnék, hogyha egy eletterulet tobbletes mit kell tenni? Szükséges vele foglalkozni vagy jol jon ha erősítendő területeken,van?
  Szíves válaszát előre megköszönve
  Tisztelettel
  Simonné

 19. Kedves Laura!

  Ha ép vagy hiányos ez a zóna, akkor probléma. Ha többlet életterület, akkor nem.
  Erről nem írtál, hogy ez hogyan néz ki nálad.
  Pontosítanád a kérdést ezzel kiegészítve?

  Szép napot!

  Andi

 20. Kedves Andrea!

  Azt szeretném megkérdezni, hogy a fém területen elhelyezett tükör mennyire jelent problémát. Ha jelent, akkor a méretezéssel, illetve a tükör keretének színével lehet e orvosolni a dolgot?

 21. Kedves Andrea!
  Pár évvel ezelőtt elvégeztem a tanfolyamot, és most szükségem van a tanultak felelevenítésére. A hozzáférési adatokat sajnos nem találom. Kérlek küldd el újra a lépéseket, és felhasználói adataimat!
  Segítségedet előre is köszönöm!
  Üdvözlettel, Judit

 22. Kedves Viktória!

  Igen, megértem! Az alaprajz kiértékelése a megfelelő tudás nélkül feladja a leckét mindenkinek. Éppen ezért született az Életerő -alaprajz szolgáltatás, mely ezt a bizonytalanságot hivatott kiküszöbölni. A jó hírem az, hogy december 15-én, 24 órán át 50% kedvezménnyel tudod ezt a szolgáltatást megrendelni. Részletekről itt olvashatsz: http://www.fengshuiwebshop.hu/whitefriday

  Szép napot!

  Andi

 23. Kedves Anna!

  A GUA számod 6 Fém. Ha azt szeretnéd, hogy energikus légy, akkor a Fém és a Föld színű ruhák viselete javasolt.
  Amiket említettél, azok energiát vesznek el tőled Ez akkor jó, ha a helyzet megkíván némi visszafogottságot.

  Szép napot!

  Andi

 24. Kedves Andrea!

  Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy házunk szabálytalan formája, illetve a bejárat ferde falon történő elhelyezkedése miatt nem tudom, hogyan illesszem a bagua térképet az alaprajzra. Szívesen elküldeném a ház alaprajzáról készült ábrát, de ide nem lehet képet becsatolni. Tudna nekem ebben segíteni? A honlapon megadott e-mail címre esetleg elküldhetném?
  Válaszát előre is köszönöm.
  Viktória

 25. Kedves Andi,

  A születési dátumom 1992 01 26. Szerinted milyen színű ruhát viseljek, ami a legjobban támogat? Általában a kéket és a lilát szeretem, talán azért mert a Szaturnusz a bolygóm. A feketét viszont egyáltalán nem.

  Köszönöm előre a válaszodat

 26. Kedves Andi!

  Azt szeretném megkérdezni, hogy mit gondolsz arról, hogy 6-os Gua-számúként 1-es területen van a hálószobánk a férjemmel (neki 1-es a GUA-száma). Nekem milyen “orvoslási tippeket” ajánlasz a jó olvásért, kiegyensúlyozott pihenésért? Jól gondolom, hogy nem árt (bár sajnos nem is a legideálisabb így)?

  Válaszodat előre is köszönöm!
  Üdv,
  Andi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az EU-s jogszabályoknak megfelelően az oldal használ "sütiket" (cookie). Kérlek engedélyezd, vagy zárd be az oldalt. További információk

A "sütek" (cookie) teljesen veszélytelen kis fájlok, amit azért helyez el a webhely a gépeden, hogy eredményesebben tudd a böngésződet használni. A sütik használatát le tudod tiltani a böngészőben. ha ezt nem teszed, vagy az "Engedélyezem" gombra kattintasz, azzal megengeded a sütik használatát. Az adatkezelés tájékoztatót, az alábbi linken találod: http://www.fengshuis.hu/wp-content/uploads/2016/07/Adatkezelési-tájékoztató.pdf

Bezárom