TŰZ-VÍZ ellentét a konyhában! Mi bajom lehet belőle?


Volt már nálad olyan eset, hogy a várva várt születésnapi ebéd, a végén anyázásba torkollott? Készültél, sütöttél, főztél, volt gyertyafény, minden a mi kell, és a végén, mint ünnepelt te érezted magad a legkutyábbul?

Szeretnéd tudni, hogy mi volt a bibi?

Az első, hogy alkoholt adtál inni a vendégeknek. 😀 Az alkohol legtöbbször felpiszkálja a múlt fájdalmait, és a húsz éves sérelmek előkerülnek a rántott hús mellé. És már oda is van a családi idill!

De van egy hiba, amit a legtöbben elkövetnek a szépen terített asztalon: üveggyertyatartóban gyertya, vagy mécses. Ez a kombó, leképezi az ünnep tapasztalatát.

Ennek a konfliktusnak a kiküszöbölése akkor igényel igen nagy odafigyelést, ha a lakásod konyhája esik északra, azaz a Víz elemhez tartozó, Karrier, emberi kapcsolatok zónára.

A Feng Shui szabályait követve ezen a területen használhatsz kéket, vagy feketét, üveg tárgyakat, tükröt, hullámos mintát. Igen ám, de a konyha funkcióját tekintve Tűz elemű terület. Ha az előbb említett Víz elemű dolgokat alkalmazod, akkor ugyanazt a Tűz-Víz ellentétet valósítod meg, amit a bevezetőben írt történet tükröz. Állandó tapasztalatod lesz a munkahelyi konfliktus, vita a barátaiddal, vagy éppen a szomszéddal.

Feng Shui konyha színei

A fekete konyha gyönyörű, de a tűz-víz ellentét sok konfliktus forrása lehet.

Lássuk be! A víz nincs jó barátságban a tűzzel. Gondolj csak arra, hogy milyen hangos, amikor vizet öntesz a bográcsozás után a tűzre. Valami ilyesmire számíthatsz, ha az északi konyhádat vizes dolgokkal dekorálod.

Mégis, hogyan járhatunk el helyesen?

Ha építkezel, eszedbe se jusson északra tervezni a konyhát! Igaz az, hogy nagyon keveseknek adatik meg, hogy a tervezés fázisától, a dekorációs ötletek megvalósításáig feng shui szakértő kísérje a munkálatokat.
Ha már északon van a konyhád, akkor igyekeznünk kell a lehető legjobbat, és legtöbbet kihozni az adott helyzetből. Éppen ezért a Víz elem támogató elemét, a Fém elemet hívhatod segítségül. Ez nem jelent mást, minthogy Fém elemű színeket, anyagokat és formákat használhatsz. Így jó eséllyel csökkentheted a parázs vitákat,  enyhébbek lesznek az összecsapások, ritkulnak a veszekedések. Ez nem lesz tökéletes megoldás, de így a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad. 😀

Feng Shui konyha színei

Ez egy kiváló színvilág egy északi konyhához!

Ha elfogadsz tőlem egy tanácsot: Ne kergesd tovább azt az illúziót, hogy egy napon problémák nélkül fogsz élni. Kihívások MINDIG lesznek az életedben. A feng Shui alkalmazása esetén is, ha terápiába jársz, ha önismerettel foglalkozol, akkor is. Ami a változást hozza, hogy a kihívásokra egyre jobban fogsz reagálni. Egyre több megoldási kulcs lesz a kezedben. Ne felejtsd el, hogy az élet velejárója és a fejlődés elválaszthatatlan része a konfliktus. Szeresd hát! 🙂

Szeretnéd megtudni, hogy a fenti probléma nálad fennáll e? Akkor az “Életerő-alaprajz” neked való!
Bővebben ITT>>> ÉLETERŐ ALAPRAJZ

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.